Ne bih se baš reklo….

Škegro: Privatizacija je spasila Hrvatsku

– Usprkos katastrofalnim domaćim ocjenama privatizacija je omogućila gospodarski uzlet koji se manjim dijelom osjetio već u devedesetim godinama, a većinomm posljednjih godina – izjavio je Borislav Škegro, član Uprave investicijskog fonda Quaestus pri kraju prezentacije svog rada pod nazivom ‘Kako je privatizacija spasila Hrvatsku’

Bivši ministar financija priznao je da je prezentaciju osmislio prije otkrića korupcijskog skandala u Fondu za privatizaciju, no rekao je da je očito da je u privatizaciji bilo nezakonitih postupaka, ali ni više ni manje nego u ostalim sferama poslovanja s državom. Škegro je demantirao da je bivši predsjednik Franjo Tuđman ikada spomenuo koncept privatizacije jačanjem 200 moćnih obitelji i da je on osobno ikada imao udjel u Luri.

Za lošu sliku o privatizaciji djelomice su, ustvrdio je Škegro, odgovorni mediji, ali ipak najviše politički konkurenti tadašnje HDZ-ove vlade. Izvješće Državne revizije o pretvorbi i privatizaciji proglasio je ‘stavljanjem pečata na unaprijed zadanu lažnu opužbu o kriminalnoj privatizaciji’. Prezentacija je održana u sklopu konferencije ‘Izazovi dugoročnog razvitka Hrvatske u konkurentnom okružju’ koju je organizirala Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta. (Hrvoje Mateljić)

  1. Komentiraj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: